Spatadertherapie Haarlem

 


Wat is spatadertherapie?

Spatadertherapie is een effectieve methode om spataderen en gerelateerde klachten te helpen voorkomen danwel te verminderen en kan door iedereen die last heeft van spataderen of een verslechterde doorbloeding in de benen worden ondergaan.

De therapie is in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontwikkeld voor zwangere vrouwen maar bleek ook heel goed te werken bij mensen die niet zwanger zijn en er worden zowel bij mannen als vrouwen goede resultaten geboekt.

De therapie bestaat uit wekelijkse massages gecombineerd met dagelijkse oefeningen en een aantal leefregels. 

De oefeningen zijn niet zwaar en kunnen liggend op bed worden uitgevoerd. De leefregels blijken ook zonder al te veel moeite toegepast te kunnen worden. Het zijn vaak simpele dingen zoals niet met de benen over elkaar zitten. 

De spatadertherapie is voor iedereen die last heeft van spataderklachten en/of een slechte doorbloeding in de benen en is er op gericht de (tijdelijk) verwijde aderen en het omliggende weefsel in een zo goed mogelijke conditie te houden. Klachten als vermoeide en zware benen, krampen, pijn en jeuk kunnen afnemen of zelfs verdwijnen.

In principe bestaat de therapie uit 6 wekelijkse massages waarbij de intensiteit rustig wordt opgebouwd. Na deze 6 behandelingen wordt de frequentie afgebouwd en kan men volstaan met een "onderhoudsmassage" eens per maand ( indien gewenst ). Deze 6 behandelingen zijn een gemiddelde. Ieder mens is anders en de één zal behoefte hebben aan meer en de ander aan minder.

De behandelingen zijn absoluut niet pijnlijk maar worden juist als zeer ontspannend en verlichtend ervaren. Ik werk uitsluitend met natuurlijke olieën en speciale beencrèmes. 

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats om te zien of er geen contra-indicaties zijn. 

Indien nodig kan er overlegd worden met de huisarts of verloskundige.


 

Voor meer informatie over spatadertherapie en de tarieven kunt u terecht op

www.natuurlijkinbalans.net

 en op

www.spatadertherapie.com


                          

 

                           Spatadertherapie Haarlem ☺🌼